U bevindt zich hier: Home » Oostenrijk

Gruner Veltliner Terrassen Smaragd Wachau 2015

Gruner Veltliner Terrassen Smaragd Wachau

Gruner Veltliner Terrassen Smaragd Wachau is aromatisch in de geur met aroma's van rijpe appel en kruiden. Rond en fris in de smaak. Vlezig fruit, zoete appel en een bescheiden zuurgraad. Drinken bij aromatische gerechten waarin bijvoorbeeld curry, koriander of gember zijn gebruikt. Gerechten die iets 'zoets' bevatten als bijvoorbeeld coquilles of kreeft. Traditioneel wordt een wijn als deze bij gebraden gans of eend gedronken.

 

14,49 Ä

Product-ID: 7540  

Prijs incl. 21% BTW

Verzending na 1-2 werkdag(en)  
 
Aantal:   flessen


Een klein huwelijk van vis en asperges

Regenboogforel

Ingrediënten voor vier personen:

Twee flessen Wachau Gruner Veltliner
4 regenboogforellen of 600 gram zeebaarsfilet
16 asperges
400 gram basmatirijst
2 rode grapefruits
2 limoenen
2 sinaasappels
verse peterselie
anijszaad
olijfolie
roomboter
zwarte peper en zout
bij de forel: patentbloem


De Oostenrijkse rivier de Donau is de op een na langste rivier van Europa, na de Wolga. Hij is 2829 km lang, en 37% daarvan dient als landsgrens. De Donau levert zo’n 45 vissoorten waaronder regenboog-forel. De wilde forel is een delicatesse, heerlijk zacht van smaak. Samen met de Gruner Feltliner van Wachau vormt het een perfect stel op tafel. Vers gevangen is de vis het lekkerst, gebakken in boter of gegrild op de huid.

Haal de vis door de bloem voordat u hem bakt in de boter. Op de grill geen bloem maar insmeren met een beetje olijfolie. Houdt u niet van forel, (zoetwatervis met veel graten) neem dan een wilde zeebaarsfilet. Vraag aan de visboer of hij een hele vis voor u wil fileren, dat doet hij met plezier!
Kook de basmatirijst beetgaar, parfumeer het met anijszaad en een klontje roomboter. De geparfumeerde rijst met partjes sinaasappel, rode grapefruit en limoen is een hemelse combinatie! Anijs heeft als prettige bijkomstigheid dat het de smaak van de vis “optilt”, voller maakt. Het fruit apart van de rijst houden, het fruit is koud in combinatie met de warme rijst het lekkerst.


Schil de asperges, en kook ze beetgaar. Besprenkel ze daarna door de gesmolten boter en bestrooi ze met verse peterselie. Eventueel kunt u er nootmuskaat overheen raspen. Schik allles op een warm bord, even de perpermolen erover en dien het geheel op. Serveer er zeezout in een molen bij, voor de liefhebbers. Drink er een licht gekoeld glas Wachau Gruner Veltliner bij, vooral niet te koud!

Eet smakelijk!