U bevindt zich hier: Home » Frankrijk » Zuid Frankrijk

Les Fontenelles Bergerac Fut de Chene 2010

Bergerac heeft zijn eigen herkomstbenaming sinds 1936. Hier worden dezelfde druivensoorten verbouwd als in het Bordeaux-gebied, incidenteel aangevuld met enkele lokale druivensoorten. De gelijkenis met de wijnen uit Bordeaux is dus bijna logisch te noemen , al hebben veel Bergerac wijnen iets minder finesse en diepgang dan de grote broer. Er zijn echter Chateaux die een kwalitatief dusdanig hoogwaardig produkt kunnen maken, waar velen Bordeaux-wijnen niet tegenop kunnen en vaak nog veel aantrekkelijker geprijsd. Zo'n Chateau is Fontenelles.

Chateau Fontenelles is gelegen in het centrum van de pittoreske regio van Perigord, op een magnifiek plateau in het zuidwesten van Thenac. Men verbouwt hier al wijn sinds 1827.Hierdoor beschikt het Chateau over een zeer groot arsenaal van wijnstokken van 50 jaar en ouder en kan zo wijnen produceren van een hogere kwaliteit dan gemiddeld.60% Merlot en 40% Cabernet Sauvignon, 6 maanden gerijpt op eiken vaten.

Mooie granaatrode kleur. Veel souplesse en rondeur in de neus, rijk van geur met een zekere elegantie. In de mond elegant van structuur met de nodige complexiteit. Zachte tannines en een hint van vanille verraad de lichte houttoets. Zwart en rood rijp fruit domineren.

 

7,49 Ä

Product-ID: 7472  

Prijs per stuk bij 6 flessen 6,65 Ä

Prijs incl. 21% BTW

Op dit moment niet leverbaar  
 
Aantal:   flessen