U bevindt zich hier: Home » Frankrijk » Elzas

Pinot Gris Haeffelin Colmar 2016

Pinot Gris Haeffelin Colmar

Domaine Viticole de la Ville de Colmar is opgericht in 1895 in het epicentrum van de Elzas, de stad Colmar. De familie Haeffelin beheert het domein en concentreert zich op de kwaliteit van deze buitengewone gronden, waarbij zij rekening dienen te houden met de natuurlijke omstandigheden van de omgeving. Het domaine bezit eigen wijngaarden; Clos Saint-Jacques vlakbij de kelders van de stad en het domein Hospices Civils Louis Pasteur.
Een zeer precieuze vinificatie waarbij oude Elzas-tradities worden gehanteerd heeft geresulteerd in het maken van edele wijnen van een opmerkelijke kwaliteit.
Jaarlijks worden meerdere medailles in de wacht gesleept bij diverse proeverijen. Er wordt zowel gebruik gemaakt van moderne als traditionele hulpmiddelen.

De Pinot Gris Haeffelin (plaatselijk bijgenaamd 'de sultan') levert krachtige, pittige, rijke wijnen met een relatief hoog alcolholpercentage en een elegante frisheid, hierdoor zijn deze wijnen uitermate geschikt om enige jaren te kunnen ouderen. Een wat rokerig en weelderig aroma is voor de Pinot Gris Haeffelin Colmar zeker niet vreemd. Deze 'jonge' gouden medaillewinnaar is echter al helemaal op dronk.

 

10,49 Ä

Product-ID: 7628  

Prijs incl. 21% BTW

Verzending na 1-2 werkdag(en)  
 
Aantal:   flessen