U bevindt zich hier: Home » Duitsland

Ursprung Schneider Pfalz 2011

Ursprung Schneider Pfalz

In 1990 kreeg Klaus Schneider de kans om een wijndomein aan te kopen. Zijn zoon Markus wilde namelijk maar een ding en dat was wijnmaker worden. Markus leerde het vak bij Dr. Burklin-Wolf in Wachenheim van 1991 tot 1994. In 1994 bracht hij toen zijn eerste eigen wijnen op de markt. Sindsdien gaat de status van Markus als een komeet. Al in 2003 ontving hij een award voor allerbeste nieuwkomer, waarna nog vele eervolle vermeldingen volgden.
Zijn wijnen genieten vooral nationaal veel bekendheid. Ze zijn daar zo populair dat Markus eigenlijk niet voldoende wijn heeft om het ook nog eens te exporteren.
Het domein is gelegen in Ellerstadt. Markus z'n wijnen zijn fruitig, mineralig en fris. De ideale mix tussen kracht en finesse. Kwaliteit gaat hier absoluut voor kwantiteit en dat is dan ook het hoofddoel. De Pfalz is in feite de voortzetting van de Elzas in noordelijke richting, zowel qua bodem en klimaat als qua type wijn. Er worden zeer goede, vooral witte, maar ook steeds meer rode wijnen gemaakt.

Blend van de plaatselijke Portugieser met de wereldwijd bekende Cabernet Sauvignon en de Merlot. De druiven komen van de wijngaard Feuerberg, gelegen in Bad Durkheim.
De wijn rijpt gedurende 3 maanden op eikenhouten vaten. De wijn wordt gedomineerd door invloeden van rijp rood fruit zoals kersen en frambozen (vooral van de Portugieser), de Merlot versterkt het fruitige karakter en geeft meer concentratie. De Cabernet zorgt voor elegantie en structuur. Prachtige combinatie. Elegant, smaakvol en veel finesse.

 

10,99 Ä

Product-ID: 7620  

Prijs incl. 21% BTW

Op dit moment niet leverbaar  
 
Aantal:   flessen