U bevindt zich hier: Home » Duitsland

Black Print Schneider 2007 Feuerberg Pfalz

Black Print Schneider Feuerberg Pfalz

In 1990 kreeg Klaus Schneider de kans om een wijndomein aan te kopen. Zijn zoon Markus wilde namelijk maar een ding en dat was wijnmaker worden. Markus leerde het vak bij Dr. Burklin-Wolf in Wachenheim van 1991 tot 1994. In 1994 bracht hij toen zijn eerste eigen wijnen op de markt. Sindsdien gaat de status van Markus als een komeet. Al in 2003 ontving hij een award voor allerbeste nieuwkomer, waarna nog vele eervolle vermeldingen volgden.
Zijn wijnen genieten vooral nationaal veel bekendheid. Ze zijn daar zo populair dat Markus eigenlijk niet voldoende wijn heeft om het ook nog eens te exporteren.
Het domein is gelegen in Ellerstadt. Markus z'n wijnen zijn fruitig, mineralig en fris. De ideale mix tussen kracht en finesse. Kwaliteit gaat hier absoluut voor kwantiteit en dat is dan ook het hoofddoel. De Pfalz is in feite de voortzetting van de Elzas in noordelijke richting, zowel qua bodem en klimaat als qua type wijn. Er worden zeer goede, vooral witte, maar ook steeds meer rode wijnen gemaakt.

Blend van de plaatselijke Saint Laurent met de wereldwijd bekende Cabernet Sauvignon, Syrah en de Merlot. De druiven komen van de wijngaard Feuerberg, gelegen in Bad Durkheim. Diep, bijna zwart van kleur met een intense, buitengewoon rijke neus met aroma's van cassis, kersen, kruisbessen, frambozen, tijm en jeneverbessen. Wijn met veel diepgang, concentratie en complexiteit.

 

14,50 Ä

Product-ID: 7616  

Prijs per stuk bij 6 flessen 12,65 Ä

Prijs incl. 21% BTW

Op dit moment niet leverbaar  
 
Aantal:   flessen