U bevindt zich hier: Home » Oostenrijk

Gruner Veltliner Kaiserhofkellerei Rieden 2015

Gruner Veltliner Kaiserhofkellerei Rieden

De Kaiserhofkellerei is een nevenproject van Fritz Miesbauer. Fritz was in het verleden wijnmaker en manager van Domäne Wachau. Momenteel is hij bedrijfsleider van het Weingut der Stadt Krems, één van de oudste wijngoederen in Oostenrijk. Hij weet als geen ander hoe je verrukkelijke en karakteristieke Grüner Veltliner moet maken omdat hij dat eerder ook al bij Domäne Wachau heeft mogen laten zien. De wijnen van de Kaiserhof Kellerei komen van verschillende wijngaarden uit de Niederösterreich (vooral uit het Kremstal) en geven door hun verfijnde structuur veel drinkplezier.

Gruner Veltliner Kaiserhofkellerei Rieden bezit een prachtige fruitexpressie, vol stuivend wit fruit van peer en appel en licht tropische tonen van grapefruit en ananas. De smaak is uitbundig en levendig, met een fruitig, bloemig en mineraal karakter. De prachtig harmoniërende zuren geven de wijn iets onweerstaanbaars.

 

44,49 Ä

Product-ID: 7537  

Prijs incl. 21% BTW
Verpakking bevat 6 flessen
Prijs per 1 fles : 7,42 Ä

Levering na 1-4 werkdagen  
 
Aantal:   doos 6 fl



Een klein huwelijk van vis en asperges

Regenboogforel

Ingrediënten voor vier personen:

Twee flessen Wachau Gruner Veltliner
4 regenboogforellen of 600 gram zeebaarsfilet
16 asperges
400 gram basmatirijst
2 rode grapefruits
2 limoenen
2 sinaasappels
verse peterselie
anijszaad
olijfolie
roomboter
zwarte peper en zout
bij de forel: patentbloem


De Oostenrijkse rivier de Donau is de op een na langste rivier van Europa, na de Wolga. Hij is 2829 km lang, en 37% daarvan dient als landsgrens. De Donau levert zo’n 45 vissoorten waaronder regenboog-forel. De wilde forel is een delicatesse, heerlijk zacht van smaak. Samen met de Gruner Feltliner van Wachau vormt het een perfect stel op tafel. Vers gevangen is de vis het lekkerst, gebakken in boter of gegrild op de huid.

Haal de vis door de bloem voordat u hem bakt in de boter. Op de grill geen bloem maar insmeren met een beetje olijfolie. Houdt u niet van forel, (zoetwatervis met veel graten) neem dan een wilde zeebaarsfilet. Vraag aan de visboer of hij een hele vis voor u wil fileren, dat doet hij met plezier!
Kook de basmatirijst beetgaar, parfumeer het met anijszaad en een klontje roomboter. De geparfumeerde rijst met partjes sinaasappel, rode grapefruit en limoen is een hemelse combinatie! Anijs heeft als prettige bijkomstigheid dat het de smaak van de vis “optilt”, voller maakt. Het fruit apart van de rijst houden, het fruit is koud in combinatie met de warme rijst het lekkerst.


Schil de asperges, en kook ze beetgaar. Besprenkel ze daarna door de gesmolten boter en bestrooi ze met verse peterselie. Eventueel kunt u er nootmuskaat overheen raspen. Schik allles op een warm bord, even de perpermolen erover en dien het geheel op. Serveer er zeezout in een molen bij, voor de liefhebbers. Drink er een licht gekoeld glas Wachau Gruner Veltliner bij, vooral niet te koud!

Eet smakelijk!