U bevindt zich hier: Home » ItaliŽ » SardiniŽ

Cantina Santadi

Cantina Santadi

Inheemse druivensoorten versus import. Een verschijnsel dat men overal in Italie tegenkomt, ook op Sardinie. Gelukkig is de tendens om modieus te doen vaak tijdelijk en blijft de vraag naar oorspronkelijke wijnen overheersen. Die bezit Sardinie met als belangrijkste soorten de Vermentino en Nuragus (wit) en Carignano, Cannonau en Monica (rood). Waren de rode wijnen van oudsher karaktervol en specifiek, tegenwoordig zijn zij verbetert in harmonie en balans. Op het zomers hete en droge eiland worden tegenwoordig prachtige mooie, gebalanceerde, volle en frisse karaktervolle wijnen gemaakt. Zowel rode als witte. De productie is de afgelopen decennia gigantisch teruggelopen. Wat uiteindelijk overblijft zijn de best gelegen en gezondste wijngaarden Het verdwijnen van massaproductie ten gunste van de kwaliteit is hier wel erg significant. Kwalitatief is Santadi een van de meest vooraanstaande producenten van Sardinie. Voor een cooperatie bereikt men zelfs fantastische resultaten, mede dankzij de jonge, uiterst bescheiden en aardige oenoloog Piero Cella. Bovendien hebben ze al jaren ondersteuning van een van de eerste generatie topenologen in Italie de inmiddels al 80 jarige Giacomo Tachis.