U bevindt zich hier: Home » Frankrijk » Beaujolais

Fleurie Clos de la Roilette 2011

Fleurie Clos de la Roilette

'La Roilette' en 'Le Point du Jour', tegenover Moulin-à-Vent, zijn twee terroirs voor houdbare Fleuries. La Roilette heeft zanderige kleigrond, op granieten bodem, rijk aan magnesium. Deze onderliggende kleilaag geeft kleur en kracht aan de wijn, bovendien kan ingeval van grote droogte de wijnstok langer teren op het vocht in deze laag. De wijn is uiteraard gemaakt van de Gamaydruif, gemiddeld 40 jaar oude stokken.
Alain Coudert maakt dan ook Fleurie met 'body', maar toch fluwelig, op en top bewaar-Gamay, van oude wijnstokken. Clos de la Roilette is een historisch domein. De vroegere eigenaar bezat een paardenrenstal (met renpaarden voor de races in Parijs) en verkocht de wijn in de jaren '20 al met een paard op het etiket. De wijngaard Clos de la Roilette dankt zijn naam aan Roilette, een fabuleus renpaard dat veel beroemde races won.
Alain Coudert is zijn vader Fernand opgevolgd die zich hier in 1968 heeft gevestigd. Toch zul je vader Fernand nog regelmatig in de proefkelder tegenkomen.

Fleurie Clos de la Roilette heeft veel rood fruit (bramen, frambozen) maar ook stevigheid met een lange plezierige nasmaak.

 

12,49 Ä

Product-ID: 7632  

Prijs per stuk bij 6 flessen 11,49 Ä

Prijs incl. 21% BTW

Levering na 1-4 werkdagen  
 
Aantal:   flessen